Terreng EM for kriminalomsorgen

Det er alltid spennende å høre om våre utøveres prestasjoner, både i og utenfor klubbsammenheng. Denne gangen ønsker vi å rette oppmerksomheten mot Kjartan, en stolt representant for Lunderseter IL, som nylig deltok i et helt spesielt mesterskap – Terreng EM for kriminalomsorgen.

EPSCCC, eller European Prison Service Cross Country Championship, har blitt arrangert hvert år siden 1998, i forskjellige europeiske land. Etter et opphold grunnet pandemien, var det endelig tid for det 24. mesterskapet, som i år ble arrangert av Norge, nærmere bestemt i Jessheim.

Løypa, som ble lagt til Nordbytjernet, er kjent for å være relativt flat. Med en runde på omtrent 2,5 km, løp damene to runder, mens herrene løp fire. Dette årets mesterskap så deltakelse fra ni land: Nederland, UK, Nord Irland, Irland, Danmark, Sverige, Østerrike, Tyskland og, selvfølgelig, Norge.

Mens svenskene dominerte dameklassen, sikret Norge en imponerende andreplass. I herreklassen var det UK som tok førsteplassen, med Nederland på sølv og nok en brite på bronseplass.

Når det gjelder vår egen Kjartan, forteller han selv at han ikke hadde de største forventningene om topp plasseringer, men at han var fast bestemt på å gi alt. Og det gjorde han! Selv med en tøff start og et forrykende tempo, klarte han å fullføre løpet med stolthet. Han krysset mållinjen på 46:03, noe som resulterte i en 42. plass. Ikke minst var han glad for ikke å komme sist, og han uttrykker stolthet over å få representere Norge.

Vi i Lunderseter IL er utrolig stolte av Kjartan og hans innsats under mesterskapet. Det er alltid inspirerende å se våre medlemmer ta del i slike unike konkurranser og representere både klubben og landet vårt på best mulig måte.

Gratulerer igjen, Kjartan! Vi ser frem til flere av dine sportslige prestasjoner i fremtiden.