Finnskogkureren 2024

Årets utgave av Finnskogkureren fortsatte fjorårets positive utvikling i antall deltagere, og ga oss som arrangør en utfordring vi måtte le litt av. Arrangøransvarlig bestilte kun 100 startnummer med tidtakerbrikker, fordi vi kunne ikke se for oss en økning på mer enn 30 deltagere fra 2023. Dette viste seg å være helt bak mål, når vi endte opp med 117 deltagere på startlista! Vi løste dette på en enkel måte med bruk av triathlon-brikker til tidtaing, og flere deltagerpremier ble laget.

Forholdene var optimale. Vi var heldige med opphold og god temperatur, og terrenget var hardt og tørt.

Thrude Natholmen fikk et godt forsprang til neste dame på tur-distansen etter første runde, og holdt tempoet oppe på runde 2. Ikke langt etter lå Siw Storsveen, som tapte litt tid til Thrude på siste runde. Det ble til slutt Thrude som gikk på toppen av seierspallen, foran Siw Storsveen og Linda Treseng.

Fra venstre: Siw Storsveen, Thrude Natholmen og Linda Treseng. Foto: Mathias Mesøy Berg

I herreklassen er Steffan Hartz Repshus fortsatt en fast mann å bryne seg med på Finnskogkureren, og årets utgave var intet unntak. Fra tidlig i rittet ble det dannet en gruppe på 4 personer; Seffan Hartz Repshus, Roar Sollie, Eirik Bakke og Anders Karlsen sikra seg en god luke, og lå an til en tid som kunne matche vinnertiden for 2023 av Vidar Mehl (01:34:56). Det kan dog virke som den gode luka ga teten mulighet til å spare litt krefter på sisterunden, hvor farten gikk litt ned.
Steffan dro i front rett før siste sti-parti, som ga han en optimal plassering inn på oppløpet. Oppløpet til Finnskogkureren består av en kort single-track sti, etterfulgt av en 90-grader-sving ut på San Myro (Lunderseter IL sin fotballbane). Steffan leder an inn i sti-partiet, og holdt plasseringen helt i mål, på sluttiden 1:37:34.

Fra venstre: Roar Sollie, Steffan Hartz Repshus og Eirik Bakke. Foto: Mathias Mesøy Berg

Komplett resultatliste kan du se på EQtiming sin nettside:

Som arrangør er vi avhengig av et godt apparat med funksjonærer. Vi har jobbet med rekrutering av yngre krefter, når mange av våre funksjonærer har vært med på Finnskogkureren siden oppstart i 1999, 25 år siden! Dette er viktig for at arrangementet skal kunne fungere i fremtiden, samtidig som det stilles strenge krav til oss som arrangør når det gjelder sikkerheten. I år hadde vi flere nye og unge funksjonærer, som vi håper har lyst til å delta i årene som kommer, som vi er svært glade for å ha fått med!

Antall deltagere er på vei opp, og vi ser forhåpentligvis starten på en trend som kanskje løfter sykkelsporten opp på det nivået det en gang var, spesielt med tanke på turritt. Tabellen under viser antall deltagere på Finnskogkureren siden 2005:

  • 2018: Nye krav til sikkerhet på vei, vi måtte legge om løypa.
  • 2020 og 2021: Corona-viruset.
,