Finnskogkureren 2019

Den 20. utgaven av Finnskogkureren startet med regn og 5 grader. Med 53 påmeldte syklister, ble dette også året med færrest deltagere på startstreken. Det betyr ikke at nivået var noe lavere enn normalt! Regnet skapte noen ekstra utfordringer i terrenget, men syklistene sto i det og kom seg gjennom 25 og 50 kalde kilometer. Etter halvsyklet ritt, var det Steffan Hertz Repshus, Eirik Fiskvik, Odd Erlend Hansen Berg, Per Buttingsrud Aas-Eng som lå alene i tet. Sammen med kvartetten lå også Bendik Kalland. Han er lå «bare» 16 år gammel, og har en lys fremtid innen sykkelsporten. Han deltok i Trim-klassen, når man må være 17 år for å delta i Tur-klassen. Det ble et hardt oppgjør mellom Repshus, Berg og Fiskvik. Innspurten på løypa er taktisk utfordrende. Det går fra høy fart på asfalt til en 90-grader-sving inn på en enkel sti, før de igjen må bråsnu nesten 180- grader ut på en kort spurt-strekke på fotballbane med vått gress. Her var det Repshus som klarte å få ut mest krefter og spurtet seg inn til seier foran Berg og Fiskvik.

Beste kvinne ble Francisca Vivian Da Silva Eriksen. Hun dro ifra konkurrentene tidlig og hadde opparbeidet seg et godt forsprang allerede etter første runde. Eriksen vant Finnskogkureren i 2018 også.

Ski- og Sykkelgruppa har de siste 2 årene jobbet hard for å finne den ultimate trasse. De måtte endre trasse etter nye regler fra veidirektoratet. De har fått veldig fine tilbakemeldinger på traseen i år, og det er denne vi kommer til å satse på i årene som kommer. Antall medlemmer synker, men dette ser man skjer over hele landet. Det blir stadig vanskeligere å arrangere sykkelritt, og mange arrangører kaster inn håndkle når de ikke får nok deltagere. Vi håper de kan snu denne trenden på Finnskogen, og skal jobbe ekstra hard i året som kommer. Vi skal også fokusere mer på rekrutering av unge syklister» sier Berg. På Lunderseter er vi så heldige at vi har mange som gladelig stiller opp frivillig i all slags vær får å gi alle deltagere en god opplevelse. Dette er også hovedgrunnen til at vi fortsatt klarer å arrangere sykkelritt selv om antall deltagere faller. Flere ritt legges ned hvert år på grunn av manglende deltagelse, men vi baserer oss på frivillighet, og kommer derfor til å arrangere Finnskogkureren så lenge det finnes deltagere. Vi håper jo selvfølgelig at trenden snur, og i mellomtiden skal vi fortsette å skape idrettsglede på Finnskogen!


Resultater