Finnskogen Triathlon 2022

Foto av SPNvisuals

Værgudene var på vår side i år, og forholdene lå til rette for atter et fantastisk arrangement på Lunderseter. Etter mye forberedelser etter en corona-stengt periode, var det godt å endelig kunne ta imot ivrige deltagere fra nært og fjernt.

Foto: Mathias M. Berg

Gjengen som arrangerer Finnskogen Triathlon, prøver å legge til rette for at deltagerne skal få en fin opplevelse, og for mange er Finnskoen Triathlon inngangsportalen til triathlon. Med utedass, sykkeloppheng av plank og hjemmesnekret premiepall, er det ingen ting som antyder at lista legges høyt for deltagerne!

Aud Kari Berg. Foto: Mathias M. Berg

Vi presiserte i forkant av arrangementet at menn og kinner ikke skulle drafte på hverandre (drafte betyr å ligge på hjul, i dragsuget under syklingen), noe som skapte litt forvirring, og noe som vi ikke hadde kapasitet til å følge opp underveis. Vi fikk en henvendelse fra en større triathlonklubb, som stilte spørsmål rundt dette. På papiret virker det helt innlysende at kvinner og menn ikke bør drafte på hverandre, og dette ble presisert på en e-post til alle påmeldte. Det ble dog ikke med i race-briefen, noe som er en stor glipp fra meg. Vi er også en relativt liten klubb, med få tilgjengelige frivillige. Det var derfor utfordrerne for oss å følge opp denne regelen på en fornuftig måte. Vi har derfor fått noen tilbakemeldinger om at dette ble urettferdig for de som faktisk fulgte regelen. Vi kan ikke gjøre noe annet enn å beklage dette, og vi skal evaluere dette ovenfor neste års arrangement.

I vannet hadde en av bøyene flyttet seg i løpet av natten. En observant far, gav beskjed til oss at distansen må være for lang, basert på svømmetiden til sønnen. Etter noen hektiske minutter før starten til sprinten, fikk vi flyttet bøyen, men ikke før deltagerne i olympisk fikk svømt godt over 300m for langt.  

Koen Douw ved målgang. Foto: Mathias M. Berg

Finnskogen Triathlon arrangeres midt i ferien, noe som legger til rette for at flere utenlandske deltagere også får muligheten til å delta. En av disse var Koen Douw fra Belgia, som var på campingferie med kone og barn, og oppdaget helt tilfeldig at det var mulig å delta på dette arrangementet når de kjørte inn i Norge. Når Koen gjorde seg klar til arrangementet, kunne kona og barna kose seg i strandkanten, for senere å heie pappa i mål. Koen løp inn på 9 plass i sprinten.

Denisa Gambalova etter målgang. Foto: Mathias M. Berg

Ei som også dro lang for å delta, var slovenske Denisa Gambalova, som deltok for første gang i olympisk distanse! Hun vant klassen for kvinner 20-29 år.

Du finner komplett resultatliste her:

Du kan se flere bilder her:

Mer informasjon finner du på arrangementets nettside: